Halloumi stroganoff
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port jasminris
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 morot
- 250 g halloumi där innehåll av laktos är max 1g/100g
- olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 tsk vitlöksolja
- 1 burk krossade tomater á 400 g
- 1 dl laktosfri grädde
- 1 pkt röda linser på tetra
- salt och peppar
- 0,5 citron saften
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj och finhacka purjolöken. Riv moroten och skär halloumin i mindre bitar. Stek halloumin gyllenbrun i torr panna och lägg åt sidan.
- Fräs purjolök i olivolja. Rör ner tomatpuré och tillsätt sedan morötter och vitlöksolja. Stek tills morötterna mjuknat lite. Häll ner krossade tomater och grädde och koka upp. Blanda i linser och låt puttra ca 3 minuter.
- Lägg i halloumi och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera med ris och en god sallad.