Halloumi stroganoff
Votes: 6
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 morot
  • 250 g halloumi där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1 pkt röda linser på tetra
  • salt och peppar
  • 0,5 citron saften
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 morot
  • 250 g halloumi där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1 pkt röda linser på tetra
  • salt och peppar
  • 0,5 citron saften
Votes: 6
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj och finhacka purjolöken. Riv moroten och skär halloumin i mindre bitar. Stek halloumin gyllenbrun i torr panna och lägg åt sidan.
  2. Fräs purjolök i olivolja. Rör ner tomatpuré och tillsätt sedan morötter och vitlöksolja. Stek tills morötterna mjuknat lite. Häll ner krossade tomater och grädde och koka upp. Blanda i linser och låt puttra ca 3 minuter.
  3. Lägg i halloumi och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera med ris och en god sallad.