Halloumiwrap med ajvar
Ajvar relish är en röra gjord på paprika. Det finns sorter utan vitlök men det går lika bra att göra egen. Vegan? Använd havre fraiche och ersätt halloumin med ett veganskt alternativ.
Halloumiwrap med ajvar
Ajvar relish är en röra gjord på paprika. Det finns sorter utan vitlök men det går lika bra att göra egen. Vegan? Använd havre fraiche och ersätt halloumin med ett veganskt alternativ.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • ½ aubergine
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1 ½ inlagd paprika
  • 3dl laktosfri crème fraiche
  • 150g halloumi
  • 1 paprikavalfri färg
  • 1 zucchini
  • salladsblad
  • 4 tortillast.ex. dinkel- eller majs
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen på längden och lägg den tillsammans med chilin i en ugnsform med lite olivolja. Rosta i ugnen i 20–25 minuter.
  2. Skär paprikan i små tärningar. Mixa paprika, aubergine (med skal), chili, salt och olivolja slätt i en mixer eller med en stavmixer.
  3. Blanda paprikaröra, crème fraiche, salt och peppar. Ställ ajvarsåsen kallt. Skiva halloumin och stek den i torr panna.
  4. Strimla den färska paprikan och hyvla remsor av zucchinin med en osthyvel. Fördela halloumi, grönsaker och ajvarsås påtortillabröden och vik ihop.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.