Hamburgare
Det är inte mycket som slår hemgjorda hamburgare. Färsen blir allra bäst precis som den är med bara salt och peppar. Här serveras hamburgaren med klassiska tillbehör som bacon, cheddarost och cole slaw samt hemgjorda pommes.
pommes
pommes
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
Hamburgare
  • 700 g nötfärs
  • salt och svartpeppar
  • smör eller valfri olja
  • 1 pkt paket bacon 125 g
  • 4 skivor cheddarost
  • 2 stora tomater
  • salladsblad
  • saltgurka
  • ketchup
  • senap
Coleslaw
  • 2 morötter
  • 1 bit vitkål ca 200 g
  • 1 1/2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • glutenfritt hamburgerbröd eller dinkelsurdegsbröd
  • ketchup
  • senap
Portioner
portioner
Ingredienser
Hamburgare
  • 700 g nötfärs
  • salt och svartpeppar
  • smör eller valfri olja
  • 1 pkt paket bacon 125 g
  • 4 skivor cheddarost
  • 2 stora tomater
  • salladsblad
  • saltgurka
  • ketchup
  • senap
Coleslaw
  • 2 morötter
  • 1 bit vitkål ca 200 g
  • 1 1/2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • glutenfritt hamburgerbröd eller dinkelsurdegsbröd
  • ketchup
  • senap
pommes
pommes
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Cole slaw: Skala och riv morötterna grovt. Hyvla vitkålen med en osthyvel. Blanda morot, vitkål, crème fraiche, majonnäs, senap, vinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hamburgare: Salta och peppra nötfärsen och forma till hamburgare i önskad storlek. Stek i smör eller olja några minuter på varje sida, beroende på hur genomstekta du vill ha dem. Stek med baconet de sista minuterna. Avsluta med att lägga en skiva cheddarost på varje hamburgare. Skiva tomaterna, strimla salladen och skär saltgurkan i stavar. Servera hamburgarna med tillbehör och bröd.