Havrekakor
Sega och försvinnande goda havrekakor.
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 70 g smör
  • 0,5 dl kokossocker
  • 1 dl rårörssocker
  • 3,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • valfri marmelad på tillåten frukt
Tillagningstid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 70 g smör
  • 0,5 dl kokossocker
  • 1 dl rårörssocker
  • 3,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • valfri marmelad på tillåten frukt
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och vispa lätt upp ägget i en liten skål.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt smör och ägg, blanda ihop allt ordentligt med händerna.
  3. Rulla till små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till små gropar i varje boll och fyll med marmelad.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 9 minuter. Låt svalna på galler.