Helgrillad Seabream
Seabream passar otroligt bra att grilla. Det är en fet fisk med härlig smak.
Instruktioner
- Rensa och fjälla fisken. Känner du dig osäker, be fiskhandlaren göra det åt dig.
- Hacka chilin fint (ta bort kärnorna). Riv skalet av en citron. Mortla chili, citronskal, fänkålsfrön och två nypor flingsalt.
- Hacka bladpersiljan och lägg i morteln. Ta ytterligare två rejäla nypor salt och mortla allt till en pasta.
- Skölj av fiskarna i kallt vatten, både invändigt och utvändigt. Skär några snitt i fiskens skinn och salta. Gnid in pastan. Se till att det kommer ner ordentligt i skårorna.Gnid även insidan med pastan. Skiva citronen. Lägg i några kvistar rosmarin och citronskivor.
- Gör i ordning grillen för direktvärme. Grilla fisken hel direkt på gallret eller i ett halster. Ringla över lite olivolja och grilla direkt på båda sidor några minuter tills du fått krispigt skinn.
- Servera fisken hel med en somrig sallad eller valfria tillbehör.