Het pumpasoppa
Pumpa finns i butiken snudd på året runt. Toppa gärna soppan med smulad chèvre. Vegan? Byt chèvren mot ett veganskt alternativ.
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 700 g hokkaidopumpa
- 3 cm ingefära
- 2 salladslökar gröna delen
- 1 röd chili
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk lökfri grönsaksfond
- 1 l vatten
- 1 burk kokosmjölk à 400
- 1 tsk vitlöksolja
- rapsolja
- salt och peppar
- pumpakärnor
- färsk timjan
Till garnering
- pumpafrön
- färsk timjan
- crème fraiche, laktosfri / veganskt alternativ
Ingredienser
Till garnering
|
Instruktioner
- Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köttet i mindre tärningar.
- Skala och finhacka ingefäran. Finhacka salladslök och chili.
- Fräs pumpan i rapsolja i en gryta i 4–5 minuter. Tillsätt ingefära, salladslök, chili och spiskummin och fräs alltsammans en stund. Tillsätt fond, vatten och kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills pumpan är genomkokt.
- Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med vitlöksolja, salt och peppar.
- Rosta pumpafröna i en torr stekpanna på hög värme. Ringla över lite crème fraiche eller motsvarande veganskt alternativ.
- Strö över pumpafrön och färsk timjan vid servering och ät med ett gott bröd.
Receptanteckningar
Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”
Fotograf: Ulrika Pousette.