Het pumpasoppa
Pumpa finns i butiken snudd på året runt. Toppa gärna soppan med smulad chèvre. Vegan? Byt chèvren mot ett veganskt alternativ.
Pumpasoppa serveringsförslag
Pumpasoppa serveringsförslag
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 700 g hokkaidopumpa
  • 3 cm ingefära
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk lökfri grönsaksfond
  • 1 l vatten
  • 1 burk kokosmjölk à 400
  • 1 tsk vitlöksolja
  • rapsolja
  • salt och peppar
  • pumpakärnor
  • färsk timjan
Till garnering
  • pumpafrön
  • färsk timjan
  • crème fraiche, laktosfri / veganskt alternativ
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 700 g hokkaidopumpa
  • 3 cm ingefära
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk lökfri grönsaksfond
  • 1 l vatten
  • 1 burk kokosmjölk à 400
  • 1 tsk vitlöksolja
  • rapsolja
  • salt och peppar
  • pumpakärnor
  • färsk timjan
Till garnering
  • pumpafrön
  • färsk timjan
  • crème fraiche, laktosfri / veganskt alternativ
Pumpasoppa serveringsförslag
Pumpasoppa serveringsförslag
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köttet i mindre tärningar.
  2. Skala och finhacka ingefäran. Finhacka salladslök och chili.
  3. Fräs pumpan i rapsolja i en gryta i 4–5 minuter. Tillsätt ingefära, salladslök, chili och spiskummin och fräs alltsammans en stund. Tillsätt fond, vatten och kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills pumpan är genomkokt.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med vitlöksolja, salt och peppar.
  5. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna på hög värme. Ringla över lite crème fraiche eller motsvarande veganskt alternativ.
  6. Strö över pumpafrön och färsk timjan vid servering och ät med ett gott bröd.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.