Het pumpasoppa
Kylan är här på riktigt, så här kommer ett värmande recept som är bra för magen och själen!
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 700 g muscat eller hokkaidpumpa
  • 3 cm ingefära
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk kycklingfond eller grönsaksfond Bong
  • 1 l vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk vitlöksolja
  • salt och peppar
  • pumpakärnor
  • färsk timjan
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 700 g muscat eller hokkaidpumpa
  • 3 cm ingefära
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk kycklingfond eller grönsaksfond Bong
  • 1 l vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk vitlöksolja
  • salt och peppar
  • pumpakärnor
  • färsk timjan
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köttet i mindre tärningar. Skala och finhacka ingefäran. Hacka salladslök och chili.
  2. Fräs pumpan i rapsolja i en gryta ca 4-5 minuter. Tillsätt ingefära, salladslök, chili och spiskummin, fräs allt ytterligare en stund. Häll på fond, vatten och kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills pumpan är genomkokt.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med vitlöksolja, salt och peppar.
  4. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna på hög värme. Rör hela tiden så kärnorna inte bränns.
  5. Strö över pumpakärnorna och färsk timjan på soppan vid servering, ät med ett gott bröd.
  6. Tips Strimla bacon och knaperstek, strö över soppan vid servering. Det är även gott med lite smulad chèvreost som topping.