Hummus
Konserverade kikärter går bra i mindre mängd, eftersom de vattenlösliga fibrerna går ut i spadet som sedan hälls av. Tillåten mängd är 40 g, vilket motsvarar ca 1⁄2 dl färdig hummus. Tahini är en libanesisk sesampasta som ger hummusen dess karaktäristiska smak.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 1 burk kikärter 400 g
  • 1 msk tahini sesamfröpasta
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1/2-1 dl valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • salt och svartpeppar
Portioner
Ingredienser
  • 1 burk kikärter 400 g
  • 1 msk tahini sesamfröpasta
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1/2-1 dl valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Tillsätt eventuellt lite mer olja beroende på önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.