Husets special
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Potatismos
- 8 mjöliga potatisar
- 1,5 dl laktosfri grädde
- 2 äggulor
- salt och peppar
Kött
- 500 g nöttkött av biff eller innanlår
- 2 dl vatten
- 2 msk soja
- 2 msk oxfond Bong
- 2 krm kryddpeppar malen
- 1 krm kryddnejlika malen
- 1 purjolök gröna delen
- 3 dl laktosfri grädde
- salt och peppar
Ingredienser
Potatismos
Kött
|
Instruktioner
- Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa den, gärna med elvisp. Tillsätt grädde i omgångar. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 250 grader. Skär köttet i tunna strimlor och fräs snabbt i smör i en panna. Häll på vatten, soja, oxfond och kryddorna. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
- Skölj och finstrimla purjolöken. Tillsätt purjolök och grädde i pannan. Koka ytterligare ca 10 minuter.
- Lägg köttet i portionsformar och spritsa eller klicka ut potatismos runt om. Gratinera i ugnen ca 5 minuter.
- Servera med en god sallad.
- Tips Servera gärna med en klick laktosfri gräddfil och några cornichons.