Husets special
Husets special
Portioner
4port
Tillagningstid
60 min
Portioner
4port
Tillagningstid
60 min
Ingredienser
Potatismos
  • 8 mjöliga potatisar
  • 1,5dl laktosfri grädde
  • 2 äggulor
  • salt och peppar
Kött
  • 500g nöttkött av biff eller innanlår
  • 2dl vatten
  • 2msk soja
  • 2msk oxfondBong
  • 2krm kryddpepparmalen
  • 1krm kryddnejlikamalen
  • 1 purjolökgröna delen
  • 3dl laktosfri grädde
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen. Mosa den, gärna med elvisp. Tillsätt grädde i omgångar. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Skär köttet i tunna strimlor och fräs snabbt i smör i en panna. Häll på vatten, soja, oxfond och kryddorna. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  3. Skölj och finstrimla purjolöken. Tillsätt purjolök och grädde i pannan. Koka ytterligare ca 10 minuter.
  4. Lägg köttet i portionsformar och spritsa eller klicka ut potatismos runt om. Gratinera i ugnen ca 5 minuter.
  5. Servera med en god sallad.
  6. Tips Servera gärna med en klick laktosfri gräddfil och några cornichons.