Indisk kyckling med morotschutney
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 200 g morötter
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1-2 msk ingefära riven
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • smör
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 apelsin skalet
  • 4 port basmatiris
  • 600 g minutfilé av kyckling
  • smör
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 msk chilisås Garant
  • 0,5 gurka
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 200 g morötter
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1-2 msk ingefära riven
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • smör
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 apelsin skalet
  • 4 port basmatiris
  • 600 g minutfilé av kyckling
  • smör
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 msk chilisås Garant
  • 0,5 gurka
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och riv morötterna och ingefäran grovt. Finhacka salladslöken. Stek morötter, salladslök och ingefära i vitlöksolja och lite smör i en kastrull i några minuter. Rör i vinäger, socker och apelsinskal. Sjud på svag värme ca 15 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré, tills den är genomstekt. Rör i vatten och chilisås. Sjud ca 5 minuter.
  4. Strimla gurkan fint med en potatisskalare.
  5. Servera kycklingen med ris. Toppa med gurka och chutney i en skål på sidan.