fågel
Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar
fågel
Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 100g ingefärafärsk
  • 250g broccolifärsk eller fryst, endast buketterna
  • 150g haricots verts
  • 1,5l vatten
  • 5msk kycklingfondBong
  • 500g kycklingfilé
  • 4port risnudlar
  • limeklyftor
  • koriander
Kokosdressing
  • 0,5 grön chili
  • 2dl kokosmjölk
  • 1msk limejuice
  • 1dl koriandergrovhackad
  • salt
Instruktioner
  1. Skala och skiva ingefäran. Dela broccolin i mindre buketter och släng stammen. Skär haricots vertsen i 2 cm stora bitar.
  2. Koka upp vatten, ingefära och fond i en större kastrull. Sänk värmen tills det sjuder. Lägg i kycklingen och sjud under lock tills de är genomkokta, ca 10 minuter.
  3. Kärna ur och grovhacka chilin. Mixa chili, kokosmjölk, limejuice och koriander till en slät dressing. Krydda eventuellt med lite salt.
  4. Lyft upp kycklingen ur buljongen. Sila buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen. Tillsätt broccoli och koka ca 2 minuter. Tillsätt nudlarna och lägg sist ner haricots vertsen.
  5. Häll av nudlar, broccoli och haricots verts i ett durkslag. Spola med lite kallt vatten. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Servera med grönsaker, nudlar, kokosdressing, limeklyftor och koriander.