Janssons frestelse
Janson är en självklarhet på årets alla buffébord. Här gör vi den med salladslök. Vill du ha ett vegetariskt alternativ, ersätt ansjovis med svarta oliver och kapris.
jansons frestelse
jansons frestelse
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 minuter
Passiv tid 1 timme
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 4 st salladslökar gröna delen
  • 700 g potatis
  • 2 burkar ansjovis á 125 g
  • 2-3 dl ev laktosfri grädde
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • 3 msk Glutenfritt ströbröd t ex Oldana
Tillagningstid 30 minuter
Passiv tid 1 timme
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 4 st salladslökar gröna delen
  • 700 g potatis
  • 2 burkar ansjovis á 125 g
  • 2-3 dl ev laktosfri grädde
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • 3 msk Glutenfritt ströbröd t ex Oldana
jansons frestelse
jansons frestelse
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skiva salladslöken och fräs i smör i en stekpanna. Skala potatis och skär i tunna strimlor för hand eller på mandolin.
  2. Smöra en ugnssäker form. Varva potatis, lök och längdhalverad ansjovis. Det ska vara potatis överst och i botten. Häll på grädde och ansjovisspad så att det nästan täcker potatisen.
  3. Fördela ut smörklickar på toppen och strössla över ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° i ca 1 timme. Täck med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.