Janssons frestelse
Janssons frestelse! En klassiker som går bra att äta året runt och den blir lika god med salladslök.
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 700 g potatis
  • 250 g ansjovis 2 burkar
  • 3-4 dl laktosfri vispgrädde
  • salt peppar
  • smör
  • 3 msk Glutenfritt ströbröd
Tillagningstid 90 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 700 g potatis
  • 250 g ansjovis 2 burkar
  • 3-4 dl laktosfri vispgrädde
  • salt peppar
  • smör
  • 3 msk Glutenfritt ströbröd
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skiva salladslöken och fräs i smör i en stekpanna. Skala potatis och skär i tunna strimlor för hand eller på mandolin.
  2. Smöra en ugnssäker form. Varva potatis, lök och längdhalverad ansjovis. Det ska vara potatis överst och i botten. Häll på grädde och ansjovisspad så att det nästan täcker potatisen.
  3. Fördela ut smörklickar på toppen och strössla över ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° i ca 1 timme.
  4. Täck med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.