Janssons frestelse
Janssons frestelse! En klassiker som går bra att äta året runt och den blir lika god med salladslök.
Janssons frestelse
Janssons frestelse! En klassiker som går bra att äta året runt och den blir lika god med salladslök.
Portioner
4port
Tillagningstid
90min
Portioner
4port
Tillagningstid
90min
Ingredienser
  • 4 salladslökargröna delen
  • 700g potatis
  • 250g ansjovis2 burkar
  • 3-4dl laktosfri vispgrädde
  • saltpeppar
  • smör
  • 3msk Glutenfritt ströbröd
Instruktioner
  1. Skiva salladslöken och fräs i smör i en stekpanna. Skala potatis och skär i tunna strimlor för hand eller på mandolin.
  2. Smöra en ugnssäker form. Varva potatis, lök och längdhalverad ansjovis. Det ska vara potatis överst och i botten. Häll på grädde och ansjovisspad så att det nästan täcker potatisen.
  3. Fördela ut smörklickar på toppen och strössla över ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° i ca 1 timme.
  4. Täck med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.