Japansk tofu noodle bowl
Votes: 3
Betyg: 3.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk mirin eller 2 tsk strösocker
  • 200 g fast tofu avrunnen, klappad torr och skuren i 8 kuber
  • majsmjöl för panering
  • solrosolja
  • 1 l vatten
  • 1 zucchini tärnad
  • 50 g haricoverts delade
  • liten bit ingefära riven
  • 400 g risnudlar
  • koriander
  • chiliolja
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk mirin eller 2 tsk strösocker
  • 200 g fast tofu avrunnen, klappad torr och skuren i 8 kuber
  • majsmjöl för panering
  • solrosolja
  • 1 l vatten
  • 1 zucchini tärnad
  • 50 g haricoverts delade
  • liten bit ingefära riven
  • 400 g risnudlar
  • koriander
  • chiliolja
Votes: 3
Betyg: 3.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda sojasås, vinäger och mirin i en skål, rör om. Lägg i tofun i marinaden i minst 30 minuter, vänd tofun då och då. (Om du marinerar längre, förvara tofun i kylskåp.)
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Häll upp majsmjöl på en tallrik. Ta upp tofun ur marinaden, men spara marinaden. Vänd tofun i majsmjölet, se till att hela bitarna blir täckta.
  3. Värm en stekpanna på medelhög värme, häll i solrosolja så det täcker botten av pannan. Stek tofun, ta hjälp av en tång för att vända runt tofun. Stek tills den blir mörkt gyllene och knaprig överallt. Låt rinna av på hushållspapper, håll sedan varm i ugnen.
  4. Häll upp 1 liter vatten i en medelstor kastrull, tillsätt marinaden och låt koka upp. Lägg i zucchini, haricoverts, ingefära och nudlar, koka upp igen. Sjud i ca 3-4 minuter.
  5. Fördela nudlar och grönsaker mellan 4 skålar, lägg på 2 tofu kuber i varje. Toppa med färsk koriander och några droppar chiliolja.