Japansk tofu noodle bowl
Japansk tofu noodle bowl
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 3msk soja
  • 2msk risvinäger
  • 1msk mirineller 2 tsk strösocker
  • 200g fast tofuavrunnen, klappad torr och skuren i 8 kuber
  • majsmjölför panering
  • solrosolja
  • 1l vatten
  • 1 zucchinitärnad
  • 50g haricovertsdelade
  • liten bit ingefärariven
  • 400g risnudlar
  • koriander
  • chiliolja
Instruktioner
  1. Blanda sojasås, vinäger och mirin i en skål, rör om. Lägg i tofun i marinaden i minst 30 minuter, vänd tofun då och då. (Om du marinerar längre, förvara tofun i kylskåp.)
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Häll upp majsmjöl på en tallrik. Ta upp tofun ur marinaden, men spara marinaden. Vänd tofun i majsmjölet, se till att hela bitarna blir täckta.
  3. Värm en stekpanna på medelhög värme, häll i solrosolja så det täcker botten av pannan. Stek tofun, ta hjälp av en tång för att vända runt tofun. Stek tills den blir mörkt gyllene och knaprig överallt. Låt rinna av på hushållspapper, håll sedan varm i ugnen.
  4. Häll upp 1 liter vatten i en medelstor kastrull, tillsätt marinaden och låt koka upp. Lägg i zucchini, haricoverts, ingefära och nudlar, koka upp igen. Sjud i ca 3-4 minuter.
  5. Fördela nudlar och grönsaker mellan 4 skålar, lägg på 2 tofu kuber i varje. Toppa med färsk koriander och några droppar chiliolja.