200gfast tofuavrunnen, klappad torr och skuren i 8 kuber
majsmjölför panering
solrosolja
1lvatten
1zucchinitärnad
50gharicovertsdelade
liten bit ingefärariven
400grisnudlar
koriander
chiliolja
Instruktioner
Blanda sojasås, vinäger och mirin i en skål, rör om. Lägg i tofun i marinaden i minst 30 minuter,
vänd tofun då och då. (Om du marinerar längre, förvara tofun i kylskåp.)
Sätt ugnen på 150 grader. Häll upp majsmjöl på en tallrik.
Ta upp tofun ur marinaden, men spara marinaden. Vänd tofun i majsmjölet, se till att hela bitarna blir täckta.
Värm en stekpanna på medelhög värme, häll i solrosolja så det täcker botten av pannan.
Stek tofun, ta hjälp av en tång för att vända runt tofun. Stek tills den blir mörkt gyllene och knaprig överallt. Låt rinna av på hushållspapper, håll sedan varm i ugnen.
Häll upp 1 liter vatten i en medelstor kastrull, tillsätt marinaden och låt koka upp.
Lägg i zucchini, haricoverts, ingefära och nudlar, koka upp igen. Sjud i ca 3-4 minuter.
Fördela nudlar och grönsaker mellan 4 skålar, lägg på 2 tofu kuber i varje. Toppa med färsk koriander och några droppar chiliolja.