Jordgubbs- och rabarberstrudel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • dinkelmjöl till utkavling
  • 1 glutenfri smördeg
  • 1 liter jordgubbar
  • 300 g rabarber små fina
  • 4 - 5 msk Glutenfritt ströbröd
  • 4 - 5 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 2 - 3 msk florsocker
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • dinkelmjöl till utkavling
  • 1 glutenfri smördeg
  • 1 liter jordgubbar
  • 300 g rabarber små fina
  • 4 - 5 msk Glutenfritt ströbröd
  • 4 - 5 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 2 - 3 msk florsocker
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut smördegen på mjölat underlag. Skölj och torka jordgubbar och rabarber. Ta bort fästena på jordgubbarna, putsa rabarbern om det behövs och skiva frukten.
  3. Strö lite av ströbrödet på degen, lägg på frukten och varva med strösocker, kanel och resten av ströbrödet. Rulla ihop degen till en stor rulle och vik in ändarna. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt.
  4. Vispa upp ägget och pensla strudeln väl. Grädda den ca 35 minuter, tills den fått fin färg. Låt strudeln svalna lite och sikta över florsocker innan servering.
  5. Servera ljummen och gärna med en klick laktosfri grädde eller laktosfri vaniljglass.