Juldoftande revbensspjäll
Härligt kryddiga revbensspjäll till jul. De sköter sig nästan själv i ugnen och sprider juldoft i hela köket.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 kg tunna revbensspjäll
Kryddblandning:
  • 2,5 msk kanel
  • 1,5 msk ingefära
  • 1 tsk kryddnejlikor malda
  • 2 tsk kardemumma malen
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,5 krm chilipeppar
  • 4 krm salt
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1,5 kg tunna revbensspjäll
Kryddblandning:
  • 2,5 msk kanel
  • 1,5 msk ingefära
  • 1 tsk kryddnejlikor malda
  • 2 tsk kardemumma malen
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,5 krm chilipeppar
  • 4 krm salt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in köttet ordentligt. Lägg sedan revbensspjällen i en stor plastpåse, låt ligga i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen. Stek ca 20 minuter på varje sida, vänd några gånger under tiden.
  3. Skär upp revbensspjället i bitar och servera till julbordet.