Kalops
Husmansrätten framför andra, som här innehåller både morot och palsternacka. Kalopsen blir godare om den får stå, så laga den gärna dagen före servering.
kalops
kalops
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 600 g högrev
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 3-4 salladslökar smör gröna delen
  • 1-2 msk Maizena majsstärkelse eller glutenfritt mjöl
  • 4-5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
Till servering
  • salt och vitpeppar
  • 800 g potatis
  • lingonsylt
Portioner
Ingredienser
  • 600 g högrev
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 3-4 salladslökar smör gröna delen
  • 1-2 msk Maizena majsstärkelse eller glutenfritt mjöl
  • 4-5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
Till servering
  • salt och vitpeppar
  • 800 g potatis
  • lingonsylt
kalops
kalops
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär köttet i småbitar, ca 3 x 3 cm. Skala och slanta morot och palsternacka. Strimla salladslöken.
  3. Fräs köttet så att det får färg i en gryta med smör. Lägg i morötter, lök och palsternacka och låt dem fräsa med. Pudra över majsstärkelse eller mjöl och rör om. Tillsätt vatten, fond och kryddor.
  4. Låt koka upp, sänk värmen och låt koka 1 1/2– 2 timmar, eller tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och lingonsylt.