Kalvköttbullar med fänkål
Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Köttbullar
  • 500 g kalvfärs
  • 1 fänkål
  • olivolja
  • 2 ägg
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 krm muskot riven
  • salt och peppar
Tomatsås
  • 7 tomater mogna
  • olivolja
  • 2 dl persilja hackad
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 4 port glutenfri pasta
  • Parmesan riven
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Köttbullar
  • 500 g kalvfärs
  • 1 fänkål
  • olivolja
  • 2 ägg
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 krm muskot riven
  • salt och peppar
Tomatsås
  • 7 tomater mogna
  • olivolja
  • 2 dl persilja hackad
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 4 port glutenfri pasta
  • Parmesan riven
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg färsen i en stor skål. Dela fänkålen på mitten och skär bort rotstocken. Finhacka fänkålen och stek den mjuk, utan att den tar färg, i lite olivolja. Salta lätt och låt svalna.
  3. Vispa ihop äggen och blanda med färsen och parmesan. Tillsätt fänkålen. Krydda med muskot, salta och peppar och blanda. Rulla köttbullar med blöta händer och lägg på en blöt skärbräda. Hetta upp olivolja och stek bullarna ca 5 minuter runt om. Lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Hacka tomaterna. Hetta upp olivolja i en panna och låt tomaterna puttra med persilja i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll tomatsåsen runt köttbullarna och låt det gå klar i ugnen i ca 15-20 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera med pastan och toppa med riven parmesan.