Kalvschnitzel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 skivor kalvinnanlår à 120 g
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2 msk laktosfri grädde
  • glutenfritt mjöl
  • Glutenfritt ströbröd
  • 2 dl rapsolja
  • 200 g smör
  • 1 kruka persilja
  • sardeller
  • 1 citron
  • kapris
  • 4 port stekt potatis
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 skivor kalvinnanlår à 120 g
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2 msk laktosfri grädde
  • glutenfritt mjöl
  • Glutenfritt ströbröd
  • 2 dl rapsolja
  • 200 g smör
  • 1 kruka persilja
  • sardeller
  • 1 citron
  • kapris
  • 4 port stekt potatis
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Banka ut schnitzeln så den bara är några millimeter tjock. Salta och peppra på varje sida av köttet. Vispa upp ägg och grädde i en skål. Strö ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Panera schnitzlarna genom att först doppa i mjöl, sedan äggblandningen och slutligen ströbröd. Tryck ordentligt så att ströbrödet fastnar.
  2. Värm upp en djup stekpanna med rapsoljan. För att se om oljan är lagom varm kan du sticka ner en träslev och om då oljan bubblar är det rätt temperatur. Oljan ska inte ryka, då är den för varm.
  3. Lägg i schnitzeln så att den simmar i oljan, vänta tills ytan och kanterna har blivit gyllenbruna. Lägg då på en klick av smöret på schnitzeln och vänd sida. När resten av schnitzeln är gyllenbrun är den färdig. Lägg på hushållspapper så att oljan får rinna av.
  4. Hacka persilja och sardeller, dela citronen i fyra klyftor. Smält resten av smöret i en kastrull och häll i persilja, sardeller och kapris. Häll smöret över schnitzlarna och servera med stekt potatis och citronklyftor.
  5. Tips! Se upp med panering om du är känslig för fet mat då paneringen suger upp en hel del fett vid tillagning. Stek då hellre schnitzeln utan panering.