Kanel- och apelsinglaserad palsternacka
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g palsternacka
  • smör
  • 1 apelsin saften
  • 2 msk råsocker
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk rosépeppar mortlad
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g palsternacka
  • smör
  • 1 apelsin saften
  • 2 msk råsocker
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk rosépeppar mortlad
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala palsternackorna och skär dem i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem i lättsaltat vatten, ca 3-5 min. Låt rinna av.
  2. Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften, strö över socker, kanel och peppar. Stek sedan tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.