Kanelfläsk med varm potatis och gurksallad
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 700 g potatis
  • 1 gurka
Kanelfläsk
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 140 g bacon
  • 8 grillspett
  • salt och peppar
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk kanel malen
  • 2 krm sambal oelek
Dressing
  • 0,5 citron
  • 1 msk lönnsirap
  • 1,5 msk senap
  • 0,75 dl olivolja
  • salt och vitpeppar
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 700 g potatis
  • 1 gurka
Kanelfläsk
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 140 g bacon
  • 8 grillspett
  • salt och peppar
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk kanel malen
  • 2 krm sambal oelek
Dressing
  • 0,5 citron
  • 1 msk lönnsirap
  • 1,5 msk senap
  • 0,75 dl olivolja
  • salt och vitpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten. Skala gurkan och skär i grova bitar.
  2. Skär karrén i stora kuber. Varva kött och bacon på grillspett, krydda spetten med salt och peppar. Blanda sirap, vinäger och kryddorna till en glaze.
  3. Stek spetten på medelhög värme i en stekpanna ca 8-10 min. Vänd dem då och då. Ta stekpannan åt sidan och pensla köttet med glazen. Värm sedan på spetten igen försiktigt så att glazen blir karamelliserad på köttet.
  4. Lägg upp potatis på ett fat tillsammans med gurka. Blanda ihop dressingen med citronsaft, lönnsirap, senap och olivolja. Häll dressingen över potatissalladen och smaksätt med salt och peppar. Servera med grillspetten.