Kanelfläsk med varm potatis och gurksallad
Kanelfläsk med varm potatis och gurksallad
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 700g potatis
  • 1 gurka
Kanelfläsk
  • 500g fläskkarréi bit
  • 140g bacon
  • 8 grillspett
  • salt och peppar
  • 2msk ljus sirap
  • 2msk vitvinsvinäger
  • 2tsk kanelmalen
  • 2krm sambal oelek
Dressing
  • 0,5 citron
  • 1msk lönnsirap
  • 1,5msk senap
  • 0,75dl olivolja
  • salt och vitpeppar
Instruktioner
  1. Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten. Skala gurkan och skär i grova bitar.
  2. Skär karrén i stora kuber. Varva kött och bacon på grillspett, krydda spetten med salt och peppar. Blanda sirap, vinäger och kryddorna till en glaze.
  3. Stek spetten på medelhög värme i en stekpanna ca 8-10 min. Vänd dem då och då. Ta stekpannan åt sidan och pensla köttet med glazen. Värm sedan på spetten igen försiktigt så att glazen blir karamelliserad på köttet.
  4. Lägg upp potatis på ett fat tillsammans med gurka. Blanda ihop dressingen med citronsaft, lönnsirap, senap och olivolja. Häll dressingen över potatissalladen och smaksätt med salt och peppar. Servera med grillspetten.