Kasslergratäng
Enkel och snabb vardagsrätt som med fördel kan göras kvällen före. Riven ost i påse innehåller ofta skummjölkspulver och därmed laktos. För en laktosfri variant kan du riva egen hårdost.
Kasslergratäng
Kasslergratäng
Votes: 2
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta till exempel makaroner
  • 150 g kassler
  • 1 purjolök gröna delen
  • 125 g färsk spenat
  • smör till formen
  • 3 ägg
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • dl riven ost
Portioner
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta till exempel makaroner
  • 150 g kassler
  • 1 purjolök gröna delen
  • 125 g färsk spenat
  • smör till formen
  • 3 ägg
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • dl riven ost
Kasslergratäng
Kasslergratäng
Votes: 2
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola den i kallt vatten. Tärna kasslern, strimla purjolöken och skölj spenaten. Fräs tillsammans i en stekpanna med lite smör. Blanda med pastan och lägg över i en smord ugnssäker form. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över pastablandningen. Toppa med riven ost. Grädda i ugnen ca 30–40 minuter.