Kasslergratäng
Kasslergratäng
Enkel och snabb vardagsrätt som med fördel kan göras kvällen före. Riven ost i påse innehåller ofta skummjölkspulver och därmed laktos. För en laktosfri variant kan du riva egen hårdost.
Kasslergratäng
Kasslergratäng
Enkel och snabb vardagsrätt som med fördel kan göras kvällen före. Riven ost i påse innehåller ofta skummjölkspulver och därmed laktos. För en laktosfri variant kan du riva egen hårdost.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 400g glutenfri pastatill exempel makaroner
  • 150g kassler
  • 1 purjolökgröna delen
  • 125g färsk spenat
  • smör till formen
  • 3 ägg
  • 4dl laktosfri mjölk
  • 1tsk salt
  • 1krm svartpeppar
  • dl riven ost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola den i kallt vatten. Tärna kasslern, strimla purjolöken och skölj spenaten. Fräs tillsammans i en stekpanna med lite smör. Blanda med pastan och lägg över i en smord ugnssäker form. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över pastablandningen. Toppa med riven ost. Grädda i ugnen ca 30–40 minuter.