Kesogratäng med broccoli, timjan och chili
Kesogratäng med broccoli, timjan och chili
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
Gratäng
  • olivolja
  • 600g laktosfri keso
  • 6 ägg
  • 1,5tsk timjantorkad
  • 2krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 350g broccoliendast buketterna
Topping
  • 100g fetaostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 0,5 röd chilikan uteslutas
  • krasse
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Olja in en ugnsfast form.
  2. Blanda keso, ägg, timjan och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar och häll ner i formen. Dela broccolin i mindre buketter och fördela i formen.
  3. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, tills gratängen är fast i konsistensen.
  4. Ta ut och smula över fetaost, finhackad chili, och krasse. Servera gärna med en härlig sallad.