Klar kycklingsoppa med quinoa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 dl vit quinoa
  • 1 dl röd quinoa
  • 2 cm ingefära
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • 2 potatisar
  • olivolja
  • 1 msk ramslök
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1,5 l kycklingbuljong egen eller 1,5 l vatten och 5 msk kycklingfond (Bong)
  • 0,5 kg kokt kyckling finfördelad
  • 200 g majskorn
  • 100 g röda linser på tetra
  • 100 g gröna ärtor
  • salt
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 dl vit quinoa
  • 1 dl röd quinoa
  • 2 cm ingefära
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 röd chili
  • 2 potatisar
  • olivolja
  • 1 msk ramslök
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1,5 l kycklingbuljong egen eller 1,5 l vatten och 5 msk kycklingfond (Bong)
  • 0,5 kg kokt kyckling finfördelad
  • 200 g majskorn
  • 100 g röda linser på tetra
  • 100 g gröna ärtor
  • salt
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj quinoan tills vattnet är helt klart. Skala och riv ingefäran, finhacka salladslök och chili. Skala och tärna potatisen i mindre bitar.
  2. Värm olivolja i en stor kastrull. Fräs ingefära, salladslök, chili, ramslök och gurkmeja lite snabbt. Tillsätt kycklingbuljongen och quinoa, rör om och låt koka upp.
  3. Tillsätt potatisen och koka ca 10 minuter. Lägg i kyckling, majs, linser och ärtor. Koka upp och smaka av med lite salt. Pressa över lime och strö över örterna.
  4. Tips! Har du kort om tid köp en halv färdiggrillad kyckling men ta bort allt skinn.