Klar kycklingsoppa med quinoa
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 dl vit quinoa
- 1 dl röd quinoa
- 2 cm ingefära
- 3 salladslökar gröna delen
- 1 röd chili
- 2 potatisar
- olivolja
- 1 msk ramslök
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1,5 l kycklingbuljong egen eller 1,5 l vatten och 5 msk kycklingfond (Bong)
- 0,5 kg kokt kyckling finfördelad
- 200 g majskorn
- 100 g röda linser på tetra
- 100 g gröna ärtor
- salt
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
- 1 kruka koriander
- 1 lime
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skölj quinoan tills vattnet är helt klart. Skala och riv ingefäran, finhacka salladslök och chili. Skala och tärna potatisen i mindre bitar.
- Värm olivolja i en stor kastrull. Fräs ingefära, salladslök, chili, ramslök och gurkmeja lite snabbt. Tillsätt kycklingbuljongen och quinoa, rör om och låt koka upp.
- Tillsätt potatisen och koka ca 10 minuter. Lägg i kyckling, majs, linser och ärtor. Koka upp och smaka av med lite salt. Pressa över lime och strö över örterna.
- Tips! Har du kort om tid köp en halv färdiggrillad kyckling men ta bort allt skinn.