Körsbärstomat och baconpasta
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 2 pkt bacon
- 2 dl salladslök el purjolök gröna delen
- 1 röd chili
- 0,5 kruka basilika
- 0,5 kruka oregano
- 4 port glutenfri tagliatelle pasta
- olivolja
- 2 burkar hela körsbärstomater á 400 g
- flingsalt och svartpeppar
- 1 pkt fetaost á 250 g där innehållet av laktos är max 1g/100g
Ingredienser
|
Instruktioner
- Strimla bacon, salladslök och chili. Fin hacka basilika och oregano.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och tillsätt ca 4 msk olivolja och 1 nypa flingsalt. Rör om.
- Fräs salladslök och chili i olivolja. Häll i tomaterna, krossa dom lite lätt med en gaffel. Häll i örterna, salt och peppar. Låt puttra i ca 5-7 min.
- Stek bacon krispigt och lägg det sedan på lite hushållspapper för att rinna av.
- Tillsätt bacon precis innan servering. Smula över fetaost och några blad basilika.