Körsbärstomat och baconpasta
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 pkt bacon
  • 2 dl salladslök el purjolök gröna delen
  • 1 röd chili
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 kruka oregano
  • 4 port glutenfri tagliatelle pasta
  • olivolja
  • 2 burkar hela körsbärstomater á 400 g
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 pkt fetaost á 250 g där innehållet av laktos är max 1g/100g
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 pkt bacon
  • 2 dl salladslök el purjolök gröna delen
  • 1 röd chili
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 kruka oregano
  • 4 port glutenfri tagliatelle pasta
  • olivolja
  • 2 burkar hela körsbärstomater á 400 g
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 pkt fetaost á 250 g där innehållet av laktos är max 1g/100g
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Strimla bacon, salladslök och chili. Fin hacka basilika och oregano.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och tillsätt ca 4 msk olivolja och 1 nypa flingsalt. Rör om.
  3. Fräs salladslök och chili i olivolja. Häll i tomaterna, krossa dom lite lätt med en gaffel. Häll i örterna, salt och peppar. Låt puttra i ca 5-7 min.
  4. Stek bacon krispigt och lägg det sedan på lite hushållspapper för att rinna av.
  5. Tillsätt bacon precis innan servering. Smula över fetaost och några blad basilika.