Köttbullar med brunsås och kokt potatis
Votes: 3
Betyg: 2.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port potatis
  • 500 g blandfärs
  • 2 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk sojasås
  • 1 msk kalvfond Bong
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port potatis
  • 500 g blandfärs
  • 2 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk sojasås
  • 1 msk kalvfond Bong
  • salt och peppar
  • 3 morötter
Votes: 3
Betyg: 2.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Bland färsen med ägg, dijonsenap, finhackad salladslök, salt och peppar. Blanda väl och rulla till köttbullar. Stek köttbullarna gyllene i en stekpanna med smör.
  3. Ta ur köttbullarna och håll varma. Tillsätt vatten i stekpannan, vispa runt och häll på grädde, soja och kalvfond. Låt såsen koka upp, låt småputtra en stund. Smaka av med salt och peppar. Om såsen känns för tjock, red den med lite maizena upplöst i vatten.
  4. Riv morötterna grovt.
  5. Servera köttbullarna med såsen, kokt potatis, rårivna morötter och gärna rårörda lingon.