En allt-i-ett gryta som kan njutas av hela familjen
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid
40min
Portioner
port
Ingredienser
500gnöt - eller quornfärs
3salladslökargröna delen
3msk dijonsenap
1msk kalvfond
1tsk vitlöksolja
salt och peppar
0,5spetskålca 300 g
2dllaktosfri mjölk eller matlagningsgrädde
2dlsmetana
persiljahackad
Tillagningstid
40min
Portioner
port
Ingredienser
500gnöt - eller quornfärs
3salladslökargröna delen
3msk dijonsenap
1msk kalvfond
1tsk vitlöksolja
salt och peppar
0,5spetskålca 300 g
2dllaktosfri mjölk eller matlagningsgrädde
2dlsmetana
persiljahackad
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Stek färsen tillsammans med finhackad salladslök, dijonsenap, kalvfond, vitlöksolja, salt och peppar. Lägg över i en gryta.
Strimla spetskålen och blanda ner den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan färs och kål. Häll över grädde eller mjölk och smetana, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock). Sänk värmen och låt puttra ca 15 minuter.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Strö gärna över hackad persilja vid servering.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida och kan låta tredje part sköta annonser och optimera vår marknadskommunikation. De använder cookies för att mäta annonsernas effektivitet och göra annonsinnehåll mer personligt.