Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt svälla i några minuter.
Tillsätt ägg, salt, peppar och den torkade basilikan, blanda om.
Lägg i köttfärsen i bunken och blanda till en jämn smet.
Lägg ut ett ark bakplåtspapper på plant underlag och tryck ut köttfärsblandningen till en fyrkantig platta på ca 30×30 cm.
Klipp tomaterna i strimlor och fördela över färsen. Lägg ut parmaskinkan så att de täcker färsplattan. Dela mozzarellan i mindre bitar och riv basilikabladen i mindre strimlor. Strö ost och basilika över parmaskinkan. Peppra lite extra.
Rulla till en tajt rulle med hjälp av pappret, nyp till ändarna så att fyllningen inte rinner ut.
Lägg rullen med skarven ner i en limpform eller ugnsform och ställ formen på en ugnsplåt.
Skrubba potatisen om det behövs, vänd dem i olivolja och flingsalt, lägg dem på plåten runt om limpformen. Baka köttfärslimpa och potatis i ca 35 minuter. Vänd runt potatisen någon gång.
Blanda med finhackad salladslök och ruccola vid servering.
TIPS
Ta vara på skyn från köttfärslimpan och häll den i en kastrull.
Vispa ner en 1 msk maizena och slå på 2 dl laktosfri grädde.
Låt koka upp under omrörning och smaka av med en skvätt rödvin och lite kalvfond.