Köttfärspaj
Värmande och god köttfärspaj som även passar utmärkt till matlåda!
Byt ut köttfärsen till Quornfärs för att få den vegetarisk.
Tillagningstid | 1,5 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pajskal
- 2,5 dl havregryn
- 2,5 dl majsmjöl
- 150 g smör
- 1 dl laktosfri kvarg
Fyllning
- 1 dl soltorkade tomater (tex Fontana orginal)
- 20 Svarta oliver
- 6 kvistar oregano
- 6 kvistar timjan
- 400 g nötfärs
- smör
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 tsk vitlöksolja
- salt & svartpeppar
- 2 dl laktosfri crème fraiche
- 3 ägg
- 2 dl riven parmesan
- 2 tomater
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i ugnen i 15 minuter.
- Finhacka soltorkade tomater, oregano, timjan, och purjolök. Kärna ur oliverna och hacka grovt.
- Bryn köttfärsen i smör, salta och peppra, tillsätt purjolök och vitlöksolja fräs i ca 3 minuter. Rör i crème fraiche, oregano, timjan och soltorkade tomater. Koka ihop i 5 minuter.
- Ta bort pannan från plattan. Vispa ihop äggen lite snabbt i en skål och häll i dessa i färsen tillsammans med oliverna. Skiva upp tomaterna.
- Fyll pajskalet med färsblandningen, lägg på tomatskivorna och riv över parmesanost. Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
- Servera med en härlig sallad.