Köttfärspaj
Värmande och god köttfärspaj som även passar utmärkt till matlåda! Byt ut köttfärsen till Quornfärs för att få den vegetarisk.
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 1,5 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl laktosfri kvarg
Fyllning
  • 1 dl soltorkade tomater (tex Fontana orginal)
  • 20 Svarta oliver
  • 6 kvistar oregano
  • 6 kvistar timjan
  • 400 g nötfärs
  • smör
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 tsk vitlöksolja
  • salt & svartpeppar
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 3 ägg
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 tomater
Tillagningstid 1,5 tim
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl laktosfri kvarg
Fyllning
  • 1 dl soltorkade tomater (tex Fontana orginal)
  • 20 Svarta oliver
  • 6 kvistar oregano
  • 6 kvistar timjan
  • 400 g nötfärs
  • smör
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 tsk vitlöksolja
  • salt & svartpeppar
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 3 ägg
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 tomater
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i ugnen i 15 minuter.
  2. Finhacka soltorkade tomater, oregano, timjan, och purjolök. Kärna ur oliverna och hacka grovt.
  3. Bryn köttfärsen i smör, salta och peppra, tillsätt purjolök och vitlöksolja fräs i ca 3 minuter. Rör i crème fraiche, oregano, timjan och soltorkade tomater. Koka ihop i 5 minuter.
  4. Ta bort pannan från plattan. Vispa ihop äggen lite snabbt i en skål och häll i dessa i färsen tillsammans med oliverna. Skiva upp tomaterna.
  5. Fyll pajskalet med färsblandningen, lägg på tomatskivorna och riv över parmesanost. Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Servera med en härlig sallad.