Kräftpasta
En pasta med smak av hav och dill. Servera gärna med en klyfta citron.
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex tagliatelle
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 paprika
  • 150 g färsk eller fryst broccoli
  • smör eller olja
  • salt och svartpeppar
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk kräftspad
  • 1 ask kräftstjärtar à 400 g
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 0,5 dl finhackad dill
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex tagliatelle
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 paprika
  • 150 g färsk eller fryst broccoli
  • smör eller olja
  • salt och svartpeppar
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk kräftspad
  • 1 ask kräftstjärtar à 400 g
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 0,5 dl finhackad dill
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skölj och strimla purjolök och paprika. Skär broccolin i små buketter och stek grönsakerna i smör eller olja i en stekpanna tills de blir lite mjuka (ca 5 minuter). Salta och peppra.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingfond, tomatpuré och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av, tänk på att spad och buljong ger sälta.
  4. Halvera tomaterna. Tillsätt tomater, kräftstjärtar och dill precis innan servering. Häll av pastan och servera med kräftsåsen.