Kräftpasta
En pasta med smak av hav och dill. Servera gärna med en klyfta citron.
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 400 g glutenfri pasta t ex tagliatelle
- 0,5 purjolök gröna delen
- 1 paprika
- 150 g färsk eller fryst broccoli
- smör eller olja
- salt och svartpeppar
- 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond koncentrerad
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk kräftspad
- 1 ask kräftstjärtar à 400 g
- 1 ask cocktailtomater à 250 g
- 0,5 dl finhackad dill
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Skölj och strimla purjolök och paprika. Skär broccolin i små buketter och stek grönsakerna i smör eller olja i en stekpanna tills de blir lite mjuka (ca 5 minuter). Salta och peppra.
- Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingfond, tomatpuré och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av, tänk på att spad och buljong ger sälta.
- Halvera tomaterna. Tillsätt tomater, kräftstjärtar och dill precis innan servering. Häll av pastan och servera med kräftsåsen.