Kryddig choklad
Kanel och kardemumma ger den varma chokladen en härlig och värmande kryddig smak.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 15 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 tsk kardemummafrön
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk socker
  • ev laktosfri grädde
Tillagningstid 15 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 tsk kardemummafrön
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk socker
  • ev laktosfri grädde
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Mortla kardemummafröna. Blanda kardemumman med mjölk i en kastrull. Värm försiktigt upp mjölken, men det får inte koka.
  2. Häll kanel, kakao och socker i en mugg. Blanda i lite av den varma mjölken­ och rör tills det blir en slät smet. Häll på resten av mjölken.
  3. Toppa eventuellt­ med en klick vispad grädde.