Kryddig quinoa med fetaost
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk koriander mald
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 300 g quinoa
  • 6 dl vatten kokande
  • 100 g cocktailtomater delade
  • 100 g fetaost smulad (där innehåll av laktos är max 1g/100g)
  • 1 näve persilja grovhackad
  • 0,5 citron saften
  • 70 g rucola
  • (0,5 dl mandel, krossad)
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk koriander mald
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 300 g quinoa
  • 6 dl vatten kokande
  • 100 g cocktailtomater delade
  • 100 g fetaost smulad (där innehåll av laktos är max 1g/100g)
  • 1 näve persilja grovhackad
  • 0,5 citron saften
  • 70 g rucola
  • (0,5 dl mandel, krossad)
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Hetta upp olja i en stor kastrull. Tillsätt kryddor och fräs sedan en minut eller tills det doftar ordentligt. Tillsätt quinoa och fräs ytterligare någon minut, tills du hör ett mjukt knaster. Rör ner kokande vatten och låt sjuda lätt i 10-15 minuter tills vattnet har avdunstat och quinoakornen har en vit "halo" runt sig.
  2. Låt svalna något, rör sedan ner övriga ingredienser. Servera varm eller kall. Toppa gärna med lite krossad mandel.