Kryddiga kycklingbullar med jasminris och wokgrönt
fågel
fågel
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1,5 röd chili (0,5 till sojan)
  • 4 cm ingefära 1 msk till sojan
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 1-2 röd paprika
  • 1-2 broccoli endast buketterna
  • 3 morötter
  • smör
  • rapsolja
  • 1 dl tamari sojasås
  • 0,5 dl jordnötter
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1,5 röd chili (0,5 till sojan)
  • 4 cm ingefära 1 msk till sojan
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 1-2 röd paprika
  • 1-2 broccoli endast buketterna
  • 3 morötter
  • smör
  • rapsolja
  • 1 dl tamari sojasås
  • 0,5 dl jordnötter
fågel
fågel
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka chili och ingefära, rör ner i kycklingfärsen. Salta och peppra. Rör i ägget och låt vila.
  3. Skölj paprika och broccoli. Dela broccolin i buketter och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i tunna stavar.
  4. Forma köttfärsen till små köttbullar. Värm lite smör i en stekpanna och stek kycklingbullarna gyllene, ca 5-6 minuter.
  5. Smaksätt tamarisojan med lite finhackad chili och ingefära.
  6. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med olja. Tillsätt jordnötter och rosta dem gyllenbruna. Krydda med salt och häll upp för att svalna. Finhacka jordnötterna. Tillsätt morötter, broccoli och paprika i woken, stek grönsakerna under omrörning. Häll på tamarisåsen och låt allt bli varmt.
  7. Lägg upp ris och grönsaker på en tallrik, toppa med kycklingbullar och strö över jordnötterna.