fågel
Kryddiga kycklingbullar med jasminris och wokgrönt
fågel
Kryddiga kycklingbullar med jasminris och wokgrönt
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 4port jasminris
  • 500g kycklingfärs
  • 1,5 röd chili(0,5 till sojan)
  • 4cm ingefära1 msk till sojan
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 1-2 röd paprika
  • 1-2 broccoliendast buketterna
  • 3 morötter
  • smör
  • rapsolja
  • 1dl tamari sojasås
  • 0,5dl jordnötter
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka chili och ingefära, rör ner i kycklingfärsen. Salta och peppra. Rör i ägget och låt vila.
  3. Skölj paprika och broccoli. Dela broccolin i buketter och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i tunna stavar.
  4. Forma köttfärsen till små köttbullar. Värm lite smör i en stekpanna och stek kycklingbullarna gyllene, ca 5-6 minuter.
  5. Smaksätt tamarisojan med lite finhackad chili och ingefära.
  6. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med olja. Tillsätt jordnötter och rosta dem gyllenbruna. Krydda med salt och häll upp för att svalna. Finhacka jordnötterna. Tillsätt morötter, broccoli och paprika i woken, stek grönsakerna under omrörning. Häll på tamarisåsen och låt allt bli varmt.
  7. Lägg upp ris och grönsaker på en tallrik, toppa med kycklingbullar och strö över jordnötterna.