Kryddstarka grytan
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskkött av bog eller grytbitar
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 tsk ramslök
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1,5 dl laktosfri crème fraiche
  • 4 port ris
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskkött av bog eller grytbitar
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 tsk ramslök
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1,5 dl laktosfri crème fraiche
  • 4 port ris
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär köttet i strimlor och bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta.
  2. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
  3. Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Rör ner i grytan.
  4. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Smaksätt med paprikapulver, curry, ingefära, ramslök och vitlöksolja.
  5. Rör ner creme fraiche och låt koka ytterligare 10 minuter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera med grytan.