Kryddstarka grytan
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 500 g fläskkött av bog eller grytbitar
- smör
- salt och peppar
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond Bong
- 1 purjolök gröna delen
- 2 röda paprikor
- 2 tsk maizena
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk curry
- 0,5 tsk ingefära
- 1 tsk ramslök
- 1 tsk vitlöksolja
- 1,5 dl laktosfri crème fraiche
- 4 port ris
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor och bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta.
- Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
- Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Rör ner i grytan.
- Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Smaksätt med paprikapulver, curry, ingefära, ramslök och vitlöksolja.
- Rör ner creme fraiche och låt koka ytterligare 10 minuter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera med grytan.