Kyckling Arrabiata
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 8 kycklinglårfiléer varje filé skuren i fyra bitar
  • 500 g mjölig potatis skalad och tärnad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl sherry medeltorr
  • 1 msk vitlöksolja
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 3 salladslökar finhackade (gröna delen)
  • färsk persilja
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 8 kycklinglårfiléer varje filé skuren i fyra bitar
  • 500 g mjölig potatis skalad och tärnad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl sherry medeltorr
  • 1 msk vitlöksolja
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 3 salladslökar finhackade (gröna delen)
  • färsk persilja
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Värm olivolja i en djup stekpanna på medelvärme. Salta och peppra kycklingen och lägg i grytan. Bryn kycklingen runt om ca 4 minuter. Lyft ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
  2. Tillsätt potatis, senap och tomatpuré i pannan och fräs ca 1 minut. Rör ner paprika, vinäger, sherry, vitlöksolja, vatten och fond. Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
  3. Lägg i kycklingen i grytan, täck över och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt salladslök, rör om väl och sjud utan lock i ytterligare 8 minuter, eller tills såsen är lagom tjock och potatis och kyckling är genomstekt.
  4. Strö över färsk finhackad persilja vid servering.