fågel
Kyckling Arrabiata
fågel
Kyckling Arrabiata
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 8 kycklinglårfiléervarje filé skuren i fyra bitar
  • 500g mjölig potatisskalad och tärnad
  • 1msk dijonsenap
  • 1msk tomatpuré
  • 1tsk paprikapulver
  • 2msk rödvinsvinäger
  • 1dl sherrymedeltorr
  • 1msk vitlöksolja
  • 3dl vatten
  • 2msk kycklingfondBong
  • 3 salladslökarfinhackade (gröna delen)
  • färsk persilja
Instruktioner
  1. Värm olivolja i en djup stekpanna på medelvärme. Salta och peppra kycklingen och lägg i grytan. Bryn kycklingen runt om ca 4 minuter. Lyft ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
  2. Tillsätt potatis, senap och tomatpuré i pannan och fräs ca 1 minut. Rör ner paprika, vinäger, sherry, vitlöksolja, vatten och fond. Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
  3. Lägg i kycklingen i grytan, täck över och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt salladslök, rör om väl och sjud utan lock i ytterligare 8 minuter, eller tills såsen är lagom tjock och potatis och kyckling är genomstekt.
  4. Strö över färsk finhackad persilja vid servering.