Kyckling balsamico med parmaskinka och rotsaker
Rotsaker är perfekt för IBS-magen. Tillsätt världens godaste sås och vips så är middagen klar! Stek kycklingen med skarven på skinkan nedåt så sitter den lättare kvar.
Votes: 9
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Ugnsstekta rotsaker
  • 600 g potatis
  • 200 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 tsk torkade franska örter
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olja
Parmalindad kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 70 g lufttorkad skinka t ex parmaskinka
  • smör
Balsamicosås
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk kalvfond koncentrerad (Bong)
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Ugnsstekta rotsaker
  • 600 g potatis
  • 200 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 tsk torkade franska örter
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olja
Parmalindad kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 70 g lufttorkad skinka t ex parmaskinka
  • smör
Balsamicosås
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk kalvfond koncentrerad (Bong)
Votes: 9
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225˚.
  2. Skala och skär potatis, rotselleri, morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg dem i en långpanna och krydda med franska örter,salt och olja. Stek i ugnen ca 30 minuter.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Linda en skiva skinka runt varje kycklingfilé och stek dem runtom i en stekpanna tills de fått lite färg. Flytta över dem till en smord, ugnsfast form.
  4. Rör ihop matlagningsgrädde,balsamvinäger och kalvfond och häll det i formen. Sätt in i mitten av ugnen när det återstårca 20 minuter på rotsakerna och låt steka tills kycklingen och rotsakerna är klara.