Kyckling i citron- och tomatsås med pasta
Kyckling i citron- och tomatsås med pasta
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 4port glutenfri pasta
  • 600g kycklingfilé
  • 3 salladslökargröna delen
  • smör
  • 1ask körsbärstomater
  • 1,5dl laktosfri grädde
  • 1dl vatten
  • 1,5msk kycklingfondBong
  • vitpeppar och salt
  • 0,5 citronsaften
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och finhacka salladslöken. Smält smör i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt salladslöken och fräs i någon minut. Rör i körsbärstomater, grädde, vatten och fond. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft, vitpeppar, eventuellt lite salt.
  3. Servera med pastan och en god sallad.
  4. Tips Toppa med lite rostade pinjenötter.