fågel
Kyckling i kokosmjölk med melonsallad
fågel
Kyckling i kokosmjölk med melonsallad
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 citrongräs
  • 1tsk sambal oelek
  • 2msk ingefärafinhackad
  • 1msk fisksås
  • 1msk soja
  • 1 röd paprika
  • 250g haricots verts
  • smör
  • salt och peppar
  • 4dl kokosmjölk
  • 4port basmatiris
Melonsallad
  • 2 hjärtsallad
  • 0,5 gurka
  • 0,5 galiamelon
  • 1 limeskal + juice
  • 1tsk socker
  • 1tsk fisksås
  • 2msk olja
  • 1kruka koriander
  • 1-2 limeklyftor
Instruktioner
  1. Skär kycklingen i strimlor. Banka sönder citrongräset och finhacka. Blanda citrongräs med sambal oelek, ingefära, fisksås och soja. Marinera kycklingen i blandningen (gärna över natten).
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär bort ändarna på haricots verts. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Tillsätt kokosmjölk, paprika och haricots verts, smaka eventuellt av med sambal oelek, soja och fisksås. Koka upp och låt småkoka ca 20 minuter under lock. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Plocka isär salladsbladen och skär eller riv dem i mindre bitar. Tärna gurkan och melonen. Lägg sallad, gurka och melon i en skål. Blanda en dressing på limeskal, limejuice, socker, fisksås och olja. Häll dressingen över melonsalladen och blanda i koriander innan servering.
  4. Servera kycklingen med ris, melonsallad och några klyftor lime.
  5. Tips! Låt några bitar citrongräs och ingefära koka med kycklingen för extra smak. Plocka ur dem innan servering.