Kyckling Marengo
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 4 kycklingklubbor utan skinn
- 1 burk finkrossade tomater á 500 g
- 2,5 dl vatten
- 1 msk kycklingfond Bong
- 1 tsk strösocker
- 100 g svarta kalamataoliver urkärnade
- svartpeppar
- 1 msk vitlöksolja
- 1 salladslök hackad, gröna delen
- persilja hackad
- 4 port glutenfri pasta
Ingredienser
|
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn kycklingklubborna en kort stund på varje sida för att ge dem lite färg.
- Häll i tomater, vatten, kycklingfond, socker och rör i oliverna. Krydda med svartpeppar. Täck och låt sjuda i 40 minuter tills kycklingen är genomstekt. Rör i vitlöksolja och salladslök precis innan servering.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Strö över persilja och servera gärna med en sallad.