Kyckling Marengo
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklingklubbor utan skinn
  • 1 burk finkrossade tomater á 500 g
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond Bong
  • 1 tsk strösocker
  • 100 g svarta kalamataoliver urkärnade
  • svartpeppar
  • 1 msk vitlöksolja
  • 1 salladslök hackad, gröna delen
  • persilja hackad
  • 4 port glutenfri pasta
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklingklubbor utan skinn
  • 1 burk finkrossade tomater á 500 g
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond Bong
  • 1 tsk strösocker
  • 100 g svarta kalamataoliver urkärnade
  • svartpeppar
  • 1 msk vitlöksolja
  • 1 salladslök hackad, gröna delen
  • persilja hackad
  • 4 port glutenfri pasta
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn kycklingklubborna en kort stund på varje sida för att ge dem lite färg.
  2. Häll i tomater, vatten, kycklingfond, socker och rör i oliverna. Krydda med svartpeppar. Täck och låt sjuda i 40 minuter tills kycklingen är genomstekt. Rör i vitlöksolja och salladslök precis innan servering.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Strö över persilja och servera gärna med en sallad.