Kyckling Marengo
Kyckling Marengo
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 1msk olivolja
  • 4 kycklingklubborutan skinn
  • 1burk finkrossade tomaterá 500 g
  • 2,5dl vatten
  • 1msk kycklingfondBong
  • 1tsk strösocker
  • 100g svarta kalamataoliverurkärnade
  • svartpeppar
  • 1msk vitlöksolja
  • 1 salladslökhackad, gröna delen
  • persiljahackad
  • 4port glutenfri pasta
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn kycklingklubborna en kort stund på varje sida för att ge dem lite färg.
  2. Häll i tomater, vatten, kycklingfond, socker och rör i oliverna. Krydda med svartpeppar. Täck och låt sjuda i 40 minuter tills kycklingen är genomstekt. Rör i vitlöksolja och salladslök precis innan servering.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Strö över persilja och servera gärna med en sallad.