fågel
Kyckling med Indisk touch
fågel
Kyckling med Indisk touch
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 4port basmatiris
  • 2dl laktosfri turkisk/grekisk yoghurt
  • 0,5kruka mynta
  • 0,5kruka koriander
  • 0,5krm spiskumminmald
  • 0,5tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 1pkt papadumsSanta Maria
  • rapsolja
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1tsk garam masalaSanta Maria
  • olivolja
  • 200g haricots verts
  • smör
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Häll upp yoghurt i en skål. Finhacka mynta och koriander, rör ner i yoghurten. Tillsätt spiskummin, citronsaft, salt och peppar, rör om och smaka av. Låt vila i kyl tills servering.
  3. Tillaga papadumps enligt anvisning, finns olika alternativ, men fritering i en djup stekpanna med en vegetabilisk olja (raps) är att rekommendera.
  4. Strimla kycklingen i mindre bitar. Fräs garam masala i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt kycklingen och tillaga tills den fått färg. Smörstek haricots verts lite snabbt.
  5. Servera kycklingen med basmatiris, haricots verts, sås och papadumps.