Kyckling med rostade grönsaker
OBS! Enligt senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatis, zucchini, paprika och tomater i en ugnsplåt och strö över oliverna. Krydda med salt och svartpeppar.
- Snitta ovansidan på varje kycklingbröst 3-4 gånger med en vass kniv, lägg sedan kycklingen ovanpå grönsakerna.
- Blanda olivolja och pesto. Bred ut ett jämt lager på varje kycklingfilé. Täck över plåten med ugnsfolie och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Ta bort folien från plåten, och stek i ytterligare 10 minuter, tills grönsakerna är saftiga och kycklingen är genomstekt.
- Servera gärna med en kall sås gjord på laktosfri creme fraiche och färska kryddörter.