Kyckling med rostade grönsaker
OBS! Enligt senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g potatis tunt skivad
  • 1,5 zucchini skivad
  • 2 gula paprikor skuren i bitar
  • 10 plommontomater halverade
  • 20 Svarta oliver urkärnade
  • salt och svartpeppar
  • 4 kycklingbröstfiléer skinnfria
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk grön pesto t ex Urtekram
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g potatis tunt skivad
  • 1,5 zucchini skivad
  • 2 gula paprikor skuren i bitar
  • 10 plommontomater halverade
  • 20 Svarta oliver urkärnade
  • salt och svartpeppar
  • 4 kycklingbröstfiléer skinnfria
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk grön pesto t ex Urtekram
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatis, zucchini, paprika och tomater i en ugnsplåt och strö över oliverna. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Snitta ovansidan på varje kycklingbröst 3-4 gånger med en vass kniv, lägg sedan kycklingen ovanpå grönsakerna.
  3. Blanda olivolja och pesto. Bred ut ett jämt lager på varje kycklingfilé. Täck över plåten med ugnsfolie och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Ta bort folien från plåten, och stek i ytterligare 10 minuter, tills grönsakerna är saftiga och kycklingen är genomstekt.
  5. Servera gärna med en kall sås gjord på laktosfri creme fraiche och färska kryddörter.