Kyckling med salsa och svart ärtris
Kycklingrätt med rökig smak av Mexiko. Mixa gärna salsan först och låt den stå en stund så att smakerna kommer fram. OBS! Ärtor är begränsat till max 20 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen.
kyckling med salsa
kyckling med salsa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 200 g svart ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 paprikor
  • valfri olja
  • 150 g frysta gröna ärter
  • Salsa
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 stor tomat
  • 1/2 kurka koriander
  • 1 chilifrukt
  • 2 lime saften
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
Till servering
  • laktosfri gräddfil
  • fetaost eventuellt laktosfri
  • hackad koriander
  • gör så här
Portioner
Ingredienser
  • 200 g svart ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 paprikor
  • valfri olja
  • 150 g frysta gröna ärter
  • Salsa
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 1 stor tomat
  • 1/2 kurka koriander
  • 1 chilifrukt
  • 2 lime saften
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
Till servering
  • laktosfri gräddfil
  • fetaost eventuellt laktosfri
  • hackad koriander
  • gör så här
kyckling med salsa
kyckling med salsa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Salsa: Finhacka salladslök, tomat, koriander och chili. Mixa alla ingredienser till salsan med en stavmixer eller i en matberedare.
  3. Koka riset enligt anvisning på paketet. Krydda kycklingen genom att massera in paprikapulvret. Lägg filéerna mellan två bakplåtspapper och banka ut dem till ca 1 1/2 cm tjocklek. Skär paprikan i bitar och häll över lite olja. Baka kyckling och paprika på bakplåtspapper i ugn ca 25 min.
  4. Tina ärterna snabbt i lite varmt vatten och blanda med riset. Servera kycklingen med ärtris, salsa och gräddfil. Smula eventuellt över fetaost och hackad koriander.